tiistai 4. syyskuuta 2018

Sympaattinen Mijas Pueblo

Jos (Suomi)baareissa istuminen alkaa kyllästyttää Fuengirorolassa, lähellä on mukavia kohteita, joihin on helppo ja halpaa matkustaa.




Lähin tutustumisen arvoinen kohde lienee sympaattinen vuoristokylä Mijas Pueblo, joka levittäytyy Fuengirolan ylle sijaiten yli 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Mijasista on huikeat näköalat merelle, ja auringonlaskut ovat henkeäsalpaavat.
Mijas Pueblo julistettiin historiallis-taiteelliseksi kyläksi vuonna 1969.










Mijasin puistosta näkee Fuengirolan rantakadun korkeat rakennukset.




Mijas on täydellinen päiväretkikohde. Alueelta löytyy mukavia terassiravintoloita upeine näköaloineen, kunhan malttaa kivuta ylös asti. Myös aukiolla on lukuisia viihtyisiä
 ravintoloita.

Kapeilta kujilta löytyy pari varteenotettavaa design-liikettä lukuisten turistikrääsää myyvien kauppojen joukosta. Tosin minä ainakin pidän värikkääksi maalatuista kipoista ja kulhoista sekä seinälle kiinnitettävistä ruukuista. Löysin turistikrääsäkaupoista myös laadukkaita t-paitoja tuliaisiksi ja hienon lippiksen enolle.













Miniatyyri-museossa 360 teosta


Mijasissa on maailman ainoa miniatyyri-museo. Museon kokoelmissa on yli 360 pikkuruista taideteosta, mm. riisinjyvään maalattu kopio Leonardo Da Vincin Viimeisestä ehtoollisesta. Pikkuruisia taideteoksia tihrustetaan suurennuslasin tai mikroskoopin läpi. Sisäänpääsy maksaa aikuisilta 3 euroa.

Yritin ehdottaa henkilökunnalle, että minut voisi myös asettaa näytille, sillä olen niin pieni ja lyhyt, että se on useimmille oikein ihmetyksen aihe. Mutta henkilökunta ei innostunut ideasta. En kuulemma ole kuitenkaan maailman lyhyin aikuinen. Suomessakin on kuulemma minua lyhyempi näyttelijä, Kiti Kokkonen. Mielelläni olisin jäänyt Mijakseen asumaan ja käynyt museossa töissä.

Suussa sulavia tuliaisia voi ostaa maailman pienimmästä suklaatehtaasta, Mayan Monkeysta.









Mijasin härkätaisteluareena rakennettiin vuonna 1900. Siellä ei enää järjestetä härkätaisteluja. Ovaalin muotoista areenaa pääsee kurkistelemaan 7 eurolla.











Aasien kohtelu sapettaa suomalaisia 






Aaseista on tullut Mijasin kylän symboli. Halutessaan kylän voi kiertää koristeltujen aasien vetämillä burro taxeilla, mutta suomalaisten keskuudessa aasien kohtelu on herättänyt paljon keskustelua.

Itse en halunnut kannattaa bisnestä, jossa aaseja kohdellaan huonosti, ja ne joutuvat oleskelemaan epäsiisteissä pilttuissa. Yhdellä suomenfuengirolaisten keskustelupalstalla julkaistiin kuvia kyseisestä tallirakennuksesta, ja kuvissa aasit kahlasivat ulosteissa.







Kiven neitsyen -kappelilla kiehtova tarina




Friar Diego de Jesus Maria ja San Pablo rakensivat Ermita de la Virgen de la Peña -kappelin kiven sisään vuonna 1548.


Kerrotaan, että 1500-luvulla kaksi lasta kiinnitti huomion kyyhkyseen, joka istuskeli päivästä toiseen saman kallionjärkäleen päällä. Toinen lapsista kertoi kauniista kyyhkysestä isälleen, joka oli muurari. Isä päätti tutkia kalliota tarkemmin. Muurari huomasi kiven olevan ontto ja alkoi kaivaa syvemmälle. Hän löysi luolasta uskonnollisia esineitä ja Neitsyt Marian kuvan. Neitsyt Maria ilmestyi muurarille yöllä ja kehotti tätä rakentamaan paikalle kappelin.




Ermita de la Virgen de la Pena on aurinkorannikon suosituin vihkipaikka.



Toinen näkemisen arvoinen kirkko on Iglesia Inmaculada Conception. Se sijaitsee Mijasin kasvitieteellisen puutarhan lähellä.






Kasvitieteellisessä puutarhassa on värikkäitä suihkulähteitä ja ihania kukkaistutuksia.


Mijasiin kannattaa matkustaa paikallisbussilla. Bussi lähtee Fuengirolan bussiasemalta. Edestakainen matka maksaa alle kolme euroa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lastenhoitajan elämä on niukkaa hyvinvointivaltiossa

kuvat Jani Leinosen Kiasma-näyttelystä Me köyhät duunarit olemme lähellä tilannetta, jossa pitää alkaa harkita rikkaiden syömistä....